leesvreter

Tien vlijmscherpe titels die je dit jaar ook samen kunt lezen!

Onze tien toptitels

Silas en de wolf

Selma Noort

Silas is samen met zijn moeder naar een dorpje in Het Zuiden verhuisd. Tijdens zijn eerste ontdekkingstocht door het bos, komt hij oog in oog te staan met een wolf.

Zoek in de Bibliotheek

Alles wat je moet weten over scheten

Kees de Boer

Hoe erg ze ook stinken: iedereen laat scheten! Zelfs de koning en de koningin. Ook die stinken. Maar wat is een scheet nu eigenlijk precies, wat gebeurt ermee als je ze inhoudt en waarom ruiken ze anders als je op vakantie bent? Dit boek vertelt je álles over winden. Zoals het verschil tussen mensen en dierenscheten, de beste windweetjes, schetengrappen en nog veel meer!

Zoek in de Bibliotheek

Bzzz: de kleinste bankoverval ter wereld

Aleksander Kirkwood Brown

Mug 93 woont samen met een zwerm muggen. Elke dag gaan de vrouwtjes op pad om bloed te prikken en lummelen de mannetjes maar rond. Op een dag vinden de vrouwtjes dat de mannetjes ook wel eens op bloedtocht mogen gaan. Wanneer die ontdekken hoe gevaarlijk bloedprikken is, bedenken ze een plan. Ze besluiten een bloedbank te overvallen... 

Zoek in de Bibliotheek

De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

Harmen van Straaten

Toni Malloni verdwijnt op zolder in de goochelhoed van zijn lang verdwenen opa. Hij komt terecht in een pretpark vol bijzondere figuren: een reus, een cowboy op een vliegtuig en een doorgezaagd meisje. Al snel blijkt dat Toni een belangrijke opdracht heeft: zijn opa vinden en daarmee Malloni-land van de ondergang redden....

Zoek in de Bibliotheek

De Rats-flats-x-weg

Salah Naoura

Meester Thomassen haat smoesjes over te laat zijn of huiswerk dat niet af is. De ergste smoesjesverteller is Laura. Zij beweert dat ze een dag niet op school was door de Rat-Flats-x-weg: een megasterke stofzuiger die alles opzuigt. Thomassen verhoort Laura elke dag. Het verhaal over deze stofzuiger wordt steeds maar vreemder en spannender. 

Zoek in de Bibliotheek

Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk

Sunna Borghuis

Lies hoort dat haar beste vriend Vik weer terugverhuist naar Amsterdam om bij zijn moeder te gaan wonen. Lies blijft treurig achter - met wie moet je spelen al je beste vriend weg is? Als ze tijdens de zomervakantie aan zee logeert, blijkt Vik daar in de buurt te zijn! Lies gaat naar hem op zoek.

Zoek in de Bibliotheek

De bullebakbaas

Marte Jongbloed

De ouders van Wies zijn vaak voor hun werk in het buitenland. Daarom gaat ze elke dag naar haar oma, die in een verzorgingstehuis woont. In het tehuis van oma Wisse komt een nieuwe directeur: Dick Tator. Hij is net ontslagen bij het leger. Hij voert meteen een heleboel strenge regels in. Wanneer de bewoners zelf geld moeten verdienen voor Dick Tator, besluiten Wies en haar twee vrienden dat het zo niet langer kan...  

Zoek in de Bibliotheek

De reis met de vliegende leunstoel

Jacques Vriens

Oma's jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Tanzania te komen ter ere van zijn vijfenzeventigste verjaardag. Ze wil niets liever, maar durft niet te vliegen. Joost en Eefie bedenken een plan om hun oma te helpen, maar ze moeten voorzichtig te werk gaan. Het loopt niet helemaal zoals ze hadden bedacht. Zou oma's reis nog doorgaan?

Zoek in de Bibliotheek

De club van lelijke kinderen

Koos Meinderts

Op een dag geeft generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praat erover, maar er gebeurt niets. Het gewone leven gaat verder en de mensen beginnen het bevel te vergeten. Maar dan rijdt op een dag een bus het schoolplein op, een aantal kinderen mogen mee om een uitstapje te maken. En daarmee begint voor Paul een groot avontuur.... 

Zoek in de Bibliotheek

Operatie Drollenveger

Alan MacDonald

Sam is dol op honden. Dus als er ineens eentje voor de deur staat, smokkelt Sam hem naar binnen. Oscar blijkt te kunnen praten. Samen willen ze buurman Zevenaar tegenhouden, een gemene hondenhater die de gemeente hondvrij wil maken. Tijd voor Operatie Drollenveger!

Zoek in de Bibliotheek