leesvreter

Tien vlijmscherpe titels die je dit jaar ook samen kunt lezen!

Onze tien toptitels

Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk

Sunna Borghuis

Lies hoort dat haar beste vriend Vik weer terugverhuist naar Amsterdam om bij zijn moeder te gaan wonen. Lies blijft treurig achter - met wie moet je spelen al je beste vriend weg is? Als ze tijdens de zomervakantie aan zee logeert, blijkt Vik daar in de buurt te zijn! Lies gaat naar hem op zoek.

Zoek in de Bibliotheek

De bullebakbaas

Marte Jongbloed

De ouders van Wies zijn vaak voor hun werk in het buitenland. Daarom gaat ze elke dag naar haar oma, die in een verzorgingstehuis woont. In het tehuis van oma Wisse komt een nieuwe directeur: Dick Tator. Hij is net ontslagen bij het leger. Hij voert meteen een heleboel strenge regels in. Wanneer de bewoners zelf geld moeten verdienen voor Dick Tator, besluiten Wies en haar twee vrienden dat het zo niet langer kan...  

Zoek in de Bibliotheek

De reis met de vliegende leunstoel

Jacques Vriens

Oma's jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Tanzania te komen ter ere van zijn vijfenzeventigste verjaardag. Ze wil niets liever, maar durft niet te vliegen. Joost en Eefie bedenken een plan om hun oma te helpen, maar ze moeten voorzichtig te werk gaan. Het loopt niet helemaal zoals ze hadden bedacht. Zou oma's reis nog doorgaan?

Zoek in de Bibliotheek

De club van lelijke kinderen

Koos Meinderts

Op een dag geeft generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praat erover, maar er gebeurt niets. Het gewone leven gaat verder en de mensen beginnen het bevel te vergeten. Maar dan rijdt op een dag een bus het schoolplein op, een aantal kinderen mogen mee om een uitstapje te maken. En daarmee begint voor Paul een groot avontuur.... 

Zoek in de Bibliotheek

Oscar Operatie Drollenveger (dl. 1) of Oscar en de grote hondsvoering (dl. 2)

Alan MacDonald

Dl 1. Sam is dol op honden. Dus als er ineens eentje voor de deur staat, smokkelt Sam hem naar binnen. Oscar blijkt te kunnen praten.  Dl. 2 De vader van Sam heeft een nieuw plan: een eethuisje aan het strand met een bijzonder menu. 

Zoek in de Bibliotheek
Spacer

De beste school van de hele wereld

Manon Sikkel

Op een dag is Marie plotseling nog de enige leerling op school, ook zijn er geen leerkrachten meer. Marie vermaakt zich prima maar uiteindelijk is het toch een beetje saai. Gelukkig komt juf Rachida lesgeven. Juf Rachida geeft op een hele leuke manier les. Op een dag staat meneer Badeendje voor de deur met slecht nieuws. 

Spacer

De piraten van hiernaast

Reggie Naus

Op een dag hoort Michiel veel lawaai buiten. Naast hun huis wordt een piratenhuis gebouwd. In het piratenhuis wonen kapitein Donderbus en zijn familie. De piraten hebben een echt kanon en een waakhaai die in een greppel rond het huis zwemt. Michiel vindt het prachtig, helaas zijn niet alle bewoners uit de straat blij met de piraten. 

Spacer

Lees dit boek niet!

Bart Meijer en Michiel Eijsbouts

Wat die je nu? Er staat toch duidelijk op de voorkant van het boek...? Zo gaat het met dingen die niet mogen, die wil je toch graag doen. En wat je niet mag horen, wil je graag weten. Het boek staat vol met smerige, vervelende, gekke, onzinnige en bijzondere weetjes.  

Spacer

Mickey en de beestachtige spionnen

Anne Miller

Mickey is altijd op zoek naar codes om te kraken en puzzels op te lossen. In de bus ziet ze een poster met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt een verborgen boodschap. Een boodschap die leidt naar een spannend en verrassend avontuur... met diamantdieven en een groep beestachtige spionnen!

Spacer

Mijn moeder is een Gorilla (en wat dan nog)

Frida Nilsson

Jonna woont in een kindertehuis en hoopt dat ze ooit zal worden geadopteerd door een moeder met mooie kleren en lekker geurende parfum. Op een dag komt Gorilla in een oude roestige auto aanrijden. Gorilla wil een kind adopteren en kiest Jonna uit. In het begin wil Jonna niets van Gorilla weten, maar ze komt erachter dat haar adoptiemoeder eigenlijk heel lief is.